LED: Η Επανάσταση στο φωτισμό

LED: Η Επανάσταση στο φωτισμό

 

LED: Η Επανάσταση στο φωτισμό. Η εταιρία LEDSTARS ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2012 εν μέσω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα για να συμβάλλει τόσο στην γνωριμία με τον φωτισμό LED, όσο και στην διαρκώς αυξανόμενη από τότε ζήτηση για λαμπτήρες της συγκεκριμένης κατηγορίας.Η τεχνολογία LED φέρνει επανάσταση στον τρόπο που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον φωτισμό στην καθημερινότητά τους. Ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε το φώς που προέρχεται από τεχνητή πηγή ενέργειας αλλάζει για πάντα στα σπίτια, στα γραφεία, στους επαγγελματικούς χώρους και γενικά όπου χρησιμοποιούμε το φώς όχι μόνο για να δούμε, αλλά για να προβάλλουμε ή να διακοσμήσουμε ένα χώρο ή απλά να αλλάξουμε διάθεση. Δεν πρόκειται μόνο για αντικατάσταση λαμπτήρων αλλά γιά μία εντελώς νέα τεχνολογία φωτισμού.Όλα αυτά συνδυάζονται με απίστευτη οικονομία μέχρι 90%, εκπληκτική φωτεινότητα, αξεπέραστη διάρκεια ζωής και μαζί με αυτά ασφάλεια όσο ποτέ άλλοτε.

Και να πώς: Τα LED καταναλώνουν 60-90% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια από τους κοινούς λαμπτήρες και είναι απόλυτα φιλικά με το περιβάλλον. Οι δίοδοι ανάβουν σε κλάσματα του δευτερολέπτου ενώ η έκλυση θερμότητας σε αντίθεση με τους λαμπτήρες πυρακτώσεως κυμαίνεται σε ελάχιστα επίπεδα.
Το επίπεδο φωτεινότητας σε σχέση με τους λαμπτήρες που αντικαθιστούν είναι αξεπέραστο ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει αλλοίωση σε κανένα σημείο του χρωματικού φάσματος, κάνοντάς τα LED κατάλληλα για εφαρμογές όπου μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσαμε νέον ή φθόριο.

Η διάρκεια ζωής τους κυμαίνεται από 20.000 έως 50.000 ώρες λειτουργίας ενώ η απόδοσή τους μετά τις πρώτες 10.000 ώρες πέφτει το πολύ μέχρι 2% ,επιδόσεις ασύλληπτες για οποιοδήποτε άλλο τρόπο φωτισμού. Σε σύγκριση με τους λαμπτήρες LED, οι αντίστοιχοι οικονομίας χάνουν σημαντικό μέρος της φωτεινότητας τους μετά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους ενώ περιέχουν υδράργυρο και βαρέα μέταλλα. Επιπρόσθετα τα LED εκπέμπουν μηδενική UV και VA ακτινοβολία συμβάλλοντας εκτός των άλλων και στην ελάχιστη συγκέντρωση εντόμων γύρω από την πηγή φωτισμού. Η απαίτηση συντήρησης ή αντικατάστασής των LED είναι μηδενική ενώ σε συνδυασμό με την ποιότητα κατασκευής τους και τον τρόπο λειτουργίας τους τα καθιστούν το πλέον ασφαλές μέσο φωτισμού.

Ας συνοψίσουμε όλα τα παραπάνω σε ένα απλό παράδειγμα. Σε ένα σπίτι έστω ότι χρησιμοποιούνται 20 σποτάκια των 35 Watt. Με μέση λειτουργία 6 ώρες την ημέρα, τα σποτάκια μόνο καταναλώνουν 4.200 Watt τη μέρα και όπως όλοι γνωρίζουμε καίγονται πολύ συχνά με απαίτηση αντικατάστασης μία φορά κάθε 1 με 1,5 χρόνο αν όχι πιο συχνά. Αν στο ίδιο σπίτι χρησιμοποιηθούν σποτάκια LED 5W που έχουν παρόμοια φωτεινότητα άλλα πιο καθαρό φώς και μηδενική θερμότητα, η κατανάλωση θα είναι 600 Watt τη μέρα και η αντικατάστασή τους θα γίνει μετά από περίπου 8-12 χρόνια. Σημαντικό πλεονέκτημα των φωτιστικών LED αποτελεί η εγγύηση καλής λειτουργίας που τα συνοδεύει και που ανάλογα με τον τύπο του φωτιστικού κυμαίνεται από ένα έως τρία χρόνια.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό με μία μικρή διαφορά στην αρχική τιμή αγοράς, το κέρδος είναι τεράστιο τόσο για την υγεία των ματιών μας όσο και για την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και το περιβάλλον.

Σε έναν κόσμο που διαρκώς εξελίσσεται μια τόσο νέα και δυναμική τεχνολογία όπως τα LED δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω. Το αντίθετο μάλιστα. Η ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας μειώνεται ακόμα περισσότερο, η φωτεινότητα σε Lumens ανά μονάδα αυξάνεται ενώ και το κόστος αγοράς διαρκώς μειώνεται.
Μετά από όλα αυτά είναι φανερό γιατί η τεχνολογία LED βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και αποτελεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Έχει δε άπειρες εφαρμογές από φωτισμού σπιτιών, δρόμων και επαγγελματικών χώρων μέχρι αρχιτεκτονικές σχεδιαστικές εφαρμογές υψηλού επιπέδου.

Εμείς από τη μεριά μας ως LEDSTARS εισάγουμε και διαθέτουμε LED κατασκευασμένα και ελεγμένα για την ποιότητά τους και εγκεκριμένα από διεθνείς εταιρείες πιστοποίησης (CE, ROHS, κ.α) στον τομέα του φωτισμού.
Επιπλέον είμαστε κοντά σας για να σας μυήσουμε σε έναν κόσμο φωτεινό, οικονομικό, οικολογικό και απίστευτα όμορφο: τον κόσμο των LED.

X